رهبر انقلاب اسلامي در ديدار استادان دانشگاهها و در آستانه روز جهاني قدس:
امروز مبارزه با رژيم صهيونيستي مبارزه با استکبار و نظام سلطه است/ راه الگو دادن غربيها به کشور بايد بسته شود
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به در پيش بودن روز جهاني قدس، تأکيد کردند: امروز مبارزه با رژيم صهيونيستي، مبارزه با استکبار و نظام سلطه است و به همين علت، سياستمداران آمريکا از اين حرکت، احساس ضربه و دشمني ميکنند.

به گزارش هفت چشمه به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر امروز (چهارشنبه) در نشستي با صدها نفر از استادان، اعضاي هيأت هاي علمي، پژوهشگران و نخبگان دانشگاهي که بيش از دو ساعت به طول انجاميد، با تشريح نقش بي بديل استادان دانشگاهها در پرورش دانشجويان و شکل دهي به جايگاه ايران در جهانِ بسيار پر مسأله و پر تحول آينده، روز جهاني قدس را بسيار مهم خواندند و تأکيد کردند: اين روز گرامي، صرفاً اعلام حمايت از يک ملت مظلوم نيست، بلکه نماد مبارزه با استکبار و سلطه گران جهاني است.
حضرت آيت الله خامنهاي در اين ديدار با اشاره به در پيش بودن روز جهاني قدس، افزودند: بزرگداشت روز قدس صرفاً به معناي دفاع از يک ملت مظلوم که از ميهن و خانه خود رانده شده نيست، بلکه امروز دفاع از فلسطين، دفاع از حقيقتي بسيار گستردهتر از مسئله فلسطين است.
ايشان تأکيد کردند: امروز مبارزه با رژيم صهيونيستي، مبارزه با استکبار و نظام سلطه است و به همين علت، سياستمداران آمريکا از اين حرکت، احساس ضربه و دشمني ميکنند.
رهبر انقلاب اسلامي سپس موضوع اصلي سخنان خود در اين ديدار را تبيين «مسئوليت معلمي و استادي» خواندند و افزودند: استادي که «مثبتانديش، متعهد، اميدوار، معتقد به مباني ديني و اصالتهاي ميهني و مسائل انقلابي» و برخوردار از «احساس مسئوليت و عزم و نيت قاطع براي اقدام» باشد، ميتواند در وادار کردن دانشجو به فکر و حرکت، نقش کمنظير و بيبديلي داشته باشد.
حضرت آيت الله خامنهاي گفتند: در مقابل، اگر نگاه استاد به بيرون از مرزها باشد و اعتقادي به کشور و مفاهيم رايج و معتبر هويتي نداشته باشد، دانشجوياني با همان نگاه فاسد تربيت ميکند که اين تجربه بسيار تلخ در دوره پهلوي در کشور بوجود آمد و انقلاب اسلامي در واقع کشور را از بر سر کار آمدن آن نسل که از همه اصالتهاي ديني و ملي کاملاً تهي بود، نجات داد.
ايشان، دانشگاه در شکل کنوني آن را «مرکز علم، نوآوري و اثرگذاري بر جامعه و کشور» دانستند و خاطرنشان کردند: از روزي که دانشگاه در ايران تأسيس شد، عوامل سلطهگر تلاش کردند از تحقق يک حرکت علميِ متناسب با استعداد ايراني و بروز نوآوري جلوگيري کنند، و همچنين اثرگذاري دانشگاه بر جامعه را از طريق دستگاههاي امنيتي و فرهنگي وابسته، مديريت نمايند.
رهبر انقلاب اسلامي، جلوگيري از ورود علوم جديد را از جمله برنامههاي سلطهگران در تضعيف دانشگاه در ايران خواندند و گفتند: در سالهاي متمادي دوره پهلوي، غربيها هرگز پيشرفتهاي مهم علمي و دانشهاي نو را به دانشگاههاي ما منتقل نکردند و با تبديل کردن دانشگاه به محل انتقال ارزشهاي غربي، از بروز هرگونه نوآوري در دانشگاهها جلوگيري کردند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به لبيک پر اهميتِ دانشجويان و دانشگاهيان به نهضت اسلامي و امام خميني افزودند: دانشگاه با وجود آنکه دچار مشکلات مبنايي بود و همزمان در معرض دو عامل معارض با تفکرات اسلامي يعني گرايشهاي مارکسيستي و تبليغات فاسد کننده اخلاقي قرار داشت به صفوف ملت و نهضت اسلامي پيوست و بعد از پيروزي نيز در شکل دهي نهادهاي انقلابي نظير «جهاد سازندگي و سپاه» نقش درجه اول ايفا کرد.
ايشان تأکيد کردند: اين واقعيت نشاندهندهي زمينه مساعد دانشگاه در گرايش به اسلام و انقلاب بود که فرصتي بسيار مهم براي پيشرفت انقلاب و ايران محسوب ميشد.
حضرت آيت الله خامنهاي «نجات دانشگاهها از گرايش انحرافي»، «درک اهميت علم و نوآوري علمي در مراکز دانشگاهي» و «به حرکت درآمدن دانشگاهها» را از برکات انقلاب اسلامي دانستند و افزودند: بسياري از دانشجويان آن دوران، امروز به استاداني تبديل شدهاند که ميتوانند در ايجاد بالندگي در دانشگاهها و حراست از ارزشهاي اسلام و انقلاب، نقشآفريني جدي کنند.
رهبر انقلاب دو مسير مشخص و مکمل را در تحقق اين اهداف تعريف و ترسيم کردند: اول؛ «شاگرد پروري و نقش آفريني استادان روي دانشجويان» و دوم؛ «تأثيرگذاري آنان در محيط بيرون دانشگاه».
ايشان با اشاره به وقوع تحولات بسيار سريع و قاطع در جهان، دهههاي آينده جهان را بسيار پر مسئله خواندند و خطاب به استادان دانشگاهها افزودند: جوانان دانشجوي اين سرزمين را براي روبرو شدن با چنين جهاني پرورش دهيد.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: اگر نيروي انساني جوان کشور، «متدين، انقلابي، عميق، با سواد و مصمم» بار آيد، مي تواند در تحولات پر شتاب آينده، حصار و حباب تاريخي وابستگي ايران را به معناي حقيقي کلمه بشکند و ايران و ايراني را در شأن و جايگاه واقعي خود قرار دهد.
ايشان هشدار دادند: در غير اين صورت کشورمان دوباره مانند دوران مشروطه تا قبل از انقلاب، وارد دالان تاريک و طولاني تحقير و وابستگي خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي، وابستگي در انديشه و عمل را عاملي بسيار منفي برشمردند و افزودند: جوانِ امروز براي مواجهه با قضاياي مهم و عجيب دهه هاي آينده، بايد «آگاه، کارآمد، کاربلد، داراي اعتماد به نفس و برخوردار از روحيه مقاوم» باشد و ضمن افتخار به هويت ملي خود، آگاه باشد که منافع مليِ حقيقي، منافعي است که با هويت ملي در تعارض يا ناسازگاري نباشد.
ايشان، به دنيا آمدن و پرورش جوانان امروز را در ايراني که به قدرتهاي جهان هيچگونه وابستگي ندارد، موجب عدم درک کافي از اهميت استقلال دانستند و به استادان دانشگاه گفتند: جوانان را قدرشناس استقلال کشور بار بياوريد.
رهبر انقلاب اسلامي پس از تبيين اهميت نقش استادان در تربيت صحيح جوانان، به عرصه دوم نقشآفريني استادان دانشگاهها يعني «تأثيرگذاري در محيط بيرون از دانشگاه» پرداختند.
ايشان با اشاره به سخنان چند نفر از استادان در اين ديدار، گفتند: مهم اين است که اينگونه افکار و ديدگاهها به گوش مراکز تصميم گيري برسد و در اتخاذ تصميمات صحيح، مؤثر افتد.
حضرت آيت الله خامنه اي، آسيب شناسي و گره گشايي از تلاشها و فعاليتهايي را که در سطح کشور به نتيجه مطلوب نمي رسد، از ديگر زمينه هاي نقش آفريني استادان دانشگاهها دانستند.
ايشان با ذکر چند مثال در اين باره افزودند: «اقتصاد مقاومتي» را همه تأييد مي کنند و براي آن، کميسيون و کميته تشکيل مي دهند اما کار پيش نميرود که اين مشکل نشاندهنده وجود يک گره علمي است و شناسايي و باز کردن آن، کار استادان دانشگاه است.
«به نتيجه نرسيدن تلاش ها براي ايجاد اشتغال در دولتهاي قبلي و فعلي»، «عدم پيشرفت محسوس اجراي اصل 44»، «ريشه يابي اينکه چرا نقدينگي عظيم کشور در خدمت توليد و پيشرفت نيست»، «اشکالات نظام بانکي و کافي نبودن نتيجه تلاش ها براي تحقق عدالت اجتماعي» از ديگر مواردي بود که رهبر انقلاب اسلامي، استادان دانشگاه را به آسيب شناسي و گره گشاييِ آنها توصيه کردند.
حضرت آيت الله خامنه اي، «کمک به مديريت کلان کشور» را از ديگر عرصه هاي نقشآفريني دانشگاهيان برشمردند و افزودند: «ويروسي شدن نرم افزار مديريت کلان کشور» بدست دشمنان از جمله مسائلي است که همه کارها را دچار اخلال خواهد کرد و براي جلوگيري از بروز اين مشکل بايد از ظرفيت دانشگاهيان استفاده کرد.
رهبر انقلاب اسلامي، تبيين موضوعات مختلف را از ديگر انتظارات خود از استادان دانشگاهها خواندند.
ايشان با تشکر از يکي از سخنرانان ديدار که درباره ابعاد «سند 2030» سخن گفت، افزودند: اين مسئلهي بسيار مهم و خطرناکي است که برخي ها در پشت ويترين مراکز مختلف سازمان ملل از جمله يونسکو، در حال ايجاد يک منظومه فکري، علمي، فرهنگي و عملي براي همه ملتها هستند تا همه جهانيان، آنگونه که آنها مي خواهند، فکر و عمل کنند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: سند 2030 جزئي از سند بالا دستي سازمان ملل يعني «سند توسعه پايدار» است که سلطه گران جهاني در حرکتي معيوب و غلط مي خواهند همه ملتها را در چارچوب آن کنترل کنند اما آنها به چه حقي درباره عقايد، سنت ها و فرهنگ ديگر ملتها تصميم مي گيرند؟ اينها واقعياتي است که استادان دانشگاهها بايد براي جامعه تبيين کنند.
رهبر انقلاب اسلامي خاطر نشان کردند: اينکه برخي مي گويند اين اسناد الزام آور نيست، نوعي سطحي نگري است چرا که همه اجزاي اين اسناد در واقع الزام آور است و اگر محقق نشود، موجب نوعي عکس العملِ آنها خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان اين بخش از سخنانشان يک سوال اساسي مطرح کردند: اصولاً چه لزومي دارد اين اسناد را بپذيريم و در عمل قبول کنيم که غربي ها بايد به ما الگو بدهند؟
ايشان افزودند: چندين سال است که موضوع الگوي پيشرفت اسلامي ايراني را مطرح کرده ايم که اين الگو بايد با تلاش دانشگاهيان تدوين، و راه براي الگو دادن غربي ها به کشور بسته شود.
رهبر انقلاب اسلامي، با يادآوري نتايج ايستادگي ملت و نظام اسلامي در پيشبرد اهداف اسلام و انقلاب تأکيد کردند: ملت اين راه پر افتخار را ادامه مي دهد و به فضل الهي، قطعاً و يقيناً پيروزي نهايي از آنِ اوست.
حضرت آيت الله خامنهاي همچنين همگان بويژه اساتيد را به استفاده حداکثري از روزهاي پاياني ماه مبارک رمضان و تضرع به درگاه الهي فراخواندند و افزودند: امروز کشور با مسائل و مشکلات فراواني مواجه است و اين مشکلات با همت همه و با تحکيم رابطه با پروردگار متعال قابل حل است چرا که ارتباط با خدا موجب قدرت، اميد و گرهگشايي در مشکلات است.
در ابتداي اين ديدار، آقايان:
- دکتر محمود فتوحي ـ رئيس دانشگاه صنعتي شريف
- دکتر ابراهيم متقي - استاد تمام دانشگاه تهران
- دکتر سيد حسن قدسي پور – استاد دانشگاه صنعتي اميرکبير
- دکتر ابراهيم سوزنچي کاشاني – استاديار دانشگاه صنعتي شريف
- حجتالاسلام والمسلمين دکتر حميد پارسانيا – دانشيار دانشگاه تهران
- دکتر کيومرث يزدان پناه – استاديار دانشگاه تهران
- دکتر حسين عيوضلو – استاديار دانشگاه امام صادق (عليهالسلام)
و خانم: دکتر خديجه ذوالقدر - استاديار دانشگاه آزاد اسلامي
در سخناني به طرح دغدغه ها و ديدگاههاي خود پرداختند. مهمترين محورهاي ديدگاههاي اساتيد به اين شرح است:
- لزوم بکارگيري دانشجويان و فارغالتحصيلان دانشگاهها در حوزههاي تخصصي خود
- ضرورت توجه ويژه به مفهوم « قدرت و تهديد» و توجه به پيامدهاي آن
- انتقاد از قطع بودن ارتباط دانشگاه با ساختار اداري و برنامهريزي کشور
- انتقاد از مختومه شدن برخي طرحهاي کلان علمي در کشور
- لزوم متحول کردن ساختار اقتصادي و توجه به اقتصاد دانش بنيان
- اهميت توجه به ظرفيتهاي اسلامي و بومي در موضوع زنان
- پيشنهاد تشکيل شوراي ثبات مالي و مرکز تحقيقات نظام مالي اسلامي
- انتقاد از نبود نظارت کافي و لزوم نگاه جامع به قوانين پولي و بانکي
همچنين يکي از حاضران در خصوص وضعيت دانشجويان بورسيه مطالبي را مطرح و نسبت به مشکلات ايجاد شده براي اين دانشجويان انتقاد کرد. رهبر انقلاب اسلامي در پاسخ خاطر نشان کردند: اين درخواست و تظلمي که مطرح شد حتما بايد دنبال و رسيدگي شود و در شبيه اين مسائل به وزير علوم نيز تذکر داده شده است.
در پايان اين مراسم، نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامي اقامه شد و حاضران، روزه خود را به همراه ايشان افطار کردند.
انتهاي پيام/ز